Common space The Residance

Investeren in studentenkamers in hartje Brussel

Vanaf € 189.500

  • De grootste studentenstad van het land garandeert een vlotte verhuur
  • Een unieke locatie binnen de Vijfhoek van Brussel
  • Een jaarlijkse stijging van de huurprijzen door het grote tekort aan studentenkamers
  • Zorgeloos investeren dankzij de vastgoedbeheerder en conciërge
Huidige tekort aan studentenkamers

10.000

Tekort aan studentenkamers tegen 2030

55.000

Met meer dan 120.000 studenten per jaar is Brussel de grootste studentenstad van België.

Een buitenkans om te investeren.

De laatste jaren groeide onze hoofdstad uit tot de grootste studentenstad van België. Er studeren meer dan 120.000 studenten, verspreid over 51 universiteiten en hogescholen. Hierdoor is er de laatste jaren een alsmaar stijgend tekort ontstaan aan kwalitatieve studentenhuisvesting, met stijgende huurprijzen als gevolg. Een buitenkans om te investeren.

Download het investeringsdossier

Het tekort aan kwalitatieve studentenkamers is nog nooit zo groot geweest.

Het aantal studenten blijft exponentieel toenemen

De Brusselse studentenpopulatie concentreert zich voornamelijk in het stadscentrum, waar 21% van de studenten op kot zitten. Het totale aantal traditionele studentenkoten in Brussel wordt geschat op ongeveer 15.000 à 20.000, terwijl het huidige tekort op 10.000 units geraamd wordt. De groei van het aantal studenten blijft exponentieel toenemen. Er wordt verwacht dat er tegen 2030 50.000 extra studenten zullen zijn in Brussel, waardoor het huidige tekort van zo’n 10.000 kamers tegen 2030 tot maar liefst 20.000 à 55.000 units zal oplopen.

“Investeren in Brussel, de hoofdstad van Europa is hoe dan ook een zekere en goede keuze.”

Bron: perspective.brussels – ‘Blik op het studentenleven 2019-2020’
Bron: Brussels Instituut voor Statistiek & Analyse
Bron: Kotkompas 2022 / Brussels instituut voor Statistiek & Analyse

Alle kamers van The Residance zijn uitgerust met een eigen badkamer en/of keuken en worden kwalitatief afgewerkt. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer.

Een unieke locatie met alle voornaamste universiteiten en hogescholen op wandel- en fietsafstand.

De perfecte opportuniteit om te investeren.

The Residance ligt op een toplocatie in het hart van de Europese hoofdstad. Gelegen binnen de Vijfhoek van Brussel, bevindt de residentie zich op wandel -en fietsafstand van verschillende universiteiten en hogescholen. Dankzij het metro, bus -en tramstation ‘Congres’ naast de deur, staan bewoners van The Residance zo waar ze maar willen.

Leven en studeren op het ritme van Brussel.

Zowel de Odisee campus Brussel Terranova, de universiteit Saint-Louis, de Hogeschool Brussel-Brabant en de KU Leuven Odissee campus liggen op wandelafstand.

Bovendien ben je in een mum van tijd op tal van hotspots:

  • Station Brussel-Centraal
  • Metro-, bus- en tramhaltes (Park, Madou, Congres, Kruidtuin)
  • Winkels
  • Warandepark

Download het investeringsdossier

Door het grote tekort aan kwalitatieve studentenkamers in Brussel kies je met The Residance voor een zekere en veilige vastgoedinvestering met veel potentieel.

Het tekort aan studentenkamers zorgt momenteel voor een jaarlijkse stijging van de huurprijzen.

De perfecte opportuniteit om te investeren.

Brussel is niet alleen de grootste, maar ook de duurste studentenstad van het land volgens de meest recente studie van Kotkompas (2022).

Voor een standaardkamer zonder sanitair bedraagt de gemiddelde huurprijs (exclusief kosten) in Brussel 435 euro, tegenover 350 euro in Vlaanderen en 360 euro in Wallonië. Voor een kamer met sanitair klimt de gemiddelde huurprijs in Vlaanderen naar 455 euro en tot (slechts) 365 euro in Wallonië. In Brussel betaal je voor een kot met sanitair gemiddeld 580 euro huur. Voor nieuwbouwprojecten zoals The Residance ligt de gemiddelde huurprijs vanzelfsprekend een stuk hoger.

Volledig zorgeloos investeren dankzij de vastgoedbeheerder en conciërge.

Zo hoeft u nergens aan te denken.

U wordt volledig ontlast van alle beheersverplichtingen dankzij de vastgoedbeheerder en conciërge die verantwoordelijk zijn voor de verhuur, het onderhoud en het beheer van de studentenresidentie. De conciërgeservice van The Residance zorgt ervoor dat de uitstekende woonkwaliteit te allen tijde gehandhaafd blijft.

Download het investeringsdossier

4 redenen om op ‘play’ te drukken en te investeren in The Residance.

CENTRALE LIGGING IN HET HART VAN DE HOOFDSTAD
The Residance ligt op een toplocatie in het hart van de Europese hoofdstad. Gelegen binnen de Vijfhoek van Brussel, bevindt de residentie zich op wandel -en fietsafstand van verschillende universiteiten en hogescholen. Dankzij het metro, bus -en tramstation ‘Congres’ naast de deur, staan bewoners van The Residance zo waar ze maar willen.
KWALITEIT & COMFORT
The Residance biedt studentenkamers van hoge kwaliteit, grote gemeenschappelijke ruimtes, een fantastische binnentuin en een aantrekkelijk interieur, die zorgen voor een onvergetelijke studentenervaring.
ZORGELOOS INVESTEREN
Je wordt volledig ontlast van alle beheersverplichtingen dankzij de vastgoedbeheerder, de syndicus en conciërge die verantwoordelijk zijn voor de verhuur, het onderhoud en het beheer van de studentenresidentie.
VEILIGE BELEGGING
Gezien de alsmaar stijgende instroom van nieuwe kandidaat-huurders in de hoofdstad, zal het tekort aan kwalitatieve studentenkamers in Brussel blijven aanhouden. Hierdoor garandeert The Residance een veilige en gezonde investering met een aantrekkelijk en zeker huurrendement.

Over ION

2011

opgericht in Waregem

123

projecten verspreid over België

220.000 m2

ontwikkeld sinds de oprichting

meer dan 150

gepassioneerde medewerkers met innovatieve mindset

4 kantoren

in Waregem, Antwerpen, Brussel en het Groothertogdom Luxemburg

meer dan 200

studentenkamers opgeleverd in Leuven, Kortrijk, Brugge en Oostende

Wil je meer informatie?

Ontvang de brochure en beelden

Wil je graag alles weten over The Residance? Laat dan zeker je gegevens na en ontvang de brochure in je mailbox. Heb je vragen of vind je iets niet duidelijk?

T. 0472 80 06 80
E. invest@ion.be